zondag 9 augustus 2009

Aso-kazan

De zondag was Azo-kazan. Een enorme caldera vulkaan in het midden van Kyushu. Om er heen te komen moesten we vroeg uit de veren en reed Kenichisan ons (Tomoko-san en ik) naar de vulkaan. De heen reis was weer heel mooi, de Japanse boerendorpjes door de bergen zijn een geweldig gezicht.

We begonnen met een vulkaan museum, dat heel interessant was. Het weer viel eerst niet mee, en de observatie platform die een 360 graden blik geeft om het Aso gebied was helemaal bewolkt. Dus reden we verder naar de krater van de vulkaan. De vulkaan is heel indrukwekkend. Het landschap is er heel mysterieus. De krater was ook een geweldige ervaring, Het rookt er naar vuurwerk en er kwamen enorme grote groenige wolken vanaf. Het krater gebied was heel vet en bijzonder. Ik had veel geluk, want net daarvoor was het opgeklaard en toen ik terug wilde klonk er een waarschuwingssein, dat we onmiddelijk de vulkaan verlaten moesten wegens gifgassen.

Na de krater gingen we terug naar het observatie platvorm en hadden we een veel beter zicht op de Aso caldera, die prachtig is. Op de terugweg hebben Japans gebarbequed en na een mooie lange terug reis hele goede sushi op.