donderdag 26 juni 2008

Agenda

Oké, wat ik allemaal zal gaan doen op een rijtje:

- Ochtendschool in Sano High School (een hele sjieke school, 30 minuten met de trein verderweg)
- Club activiteiten op Sano High
- Tenjirin Matsuri (een gigantisch festival in Osaka)
- Koyasan bezoeken (zeer groot tempel complex in Wakayama prefectuur)
- In de Koshien naar de Hanshin baseball game kijken (vlak bij Kobe staat een enorm baseball arena, het Koshien)
- Veel Japans eten eten
- Osaka Castle bekijken.
- In de grote binnen stad van Osaka lopen
- Naar Kyoto gaan met Ken (gastbroer)
- Berg beklimmen (niet heel zeker)
- Koken met KAIFA (organisatie waar Kazuko lid van is)
- Met Karin en d'r vriendinnen dingen doen
- YFU uitjes

En nog veel meer natuurlijk

zaterdag 14 juni 2008

Report on the Kosakans

Tot nu toe heb ik 14 emails gekregen en gestuurd naar mevrouw Kazuko Kosaka. Wat ik tot nu toe heb ontdekt over de familie is:

- Familie Kosaka heeft 3 jaar in Amerika (San Diego) gewoond en 1 jaar in Mebourne (Australie)
- De familie doet graag aan sport, tennis, bergbeklimmen en ateletiek.
- Huisdieren: schildpad (Bakoo).
- Familie Kosaka houd van buitenlandse cultuur.
- Mijn gastvader is arts, zijn dermatologisch kliniek staat om de hoek.
- Hij spreekt erg goed Engels.
- Hij heeft geen vakantie.
- Mijn gastmoeder heeft al vaker voor buitelandse studenten gezorgd
- Kazuko is bezig Engels te leren.
- Haar naam betekend: mooie en slimme vrouw
- Haar vriendin Junko neemt Zoë in huis. Zij zal 15 minuten met de fiets verderop wonen.
- Ze is erg ijverig en probeerd me zo veel mogelijk naar m'n zin te maken, zo heeft ze kaarten bemachtigd voor een heel groot festival, Tenjin Matsuri.
- Mijn gastzusje 'Karin' (naam van een Chinese boom) heeft al meerdere malen uitwisselingen gedaan.
- Dit jaar gaat ze een jaar naar Zwitserland, met de YFU.
- Ze is erg sportief.
- Karin gaat graag uit.
- Ze zit ook nog eens op een strenge priveeschool.
- Mijn gastbroer studeerd Medicijnen in Kyoto.

zaterdag 7 juni 2008

Hoe het begon...

Hoe het begon? Toen ik en mijn broer voor Sinterklaas 2003 een Gamecube kregen. Die console had games nodig. Om die te vinden startte ik Internet Explorer en kwam op een Nintendo-gamewebsite terrecht, die ik sinds dien regelmatig bekeek. Naast allerlei game info, werd ook het laatste nieuws gepost. In mei las ik dat Nintendo een nieuwe soort 'gameboy' maakte, de Nintendo-DS. Een week later kwam ik terrecht op only-ds.nl, waar ik na een jaar rekruteerde als amateur reporter. De game wereld en die van Japan lagen dicht bij elkaar. Steeds vaker melde ik nieuws over het spel 'Naruto ''Nogwat'' DS'. Ik raakte nieuwsgierig naar dat Naruto. Naruto was een anime: Japanse tekenfilm serie voor jeugd. Deze anime bevatte veel geweld, een diep verhaal en drama. Ik vond het dus leuk. Zo maakte ik kennis met Japan. Toen ik in de school krant eens een keer las over Mattias die naar Japan was weggeweest (voor een jaar) met de YFU (een soort eenzijdige uitwisselingsorganisatie voor 16-18 jarigen), leek me dat een heel leuk idee. Ik schreef me in voor het zomer programma Japan op de YFU website, zomer 2007. Zo begon het dus.

Wat dat inhield, dat zomerprogramma? Dat zomerprogamma houdt in dat ik 5 weken verblijf in een gastgezin ergens in, Japan. Ik ga een week naar school daar en verder zijn er wat uitjes (georganiseerd door YFUjapan) en de rest moet ik zelf weten. Ik wilde sowieso een hele andere cultuur ontdekken, vooral eentje die me al een tijd intreseerde en die me boeit. YFU biedt die kans door me 5 weken in een gastgezin te plaatsen. Niet zo maar een gastgezin, ze (YFU) maken een uitgebreid profiel van mij en matchen die met een gastgezin. Maar het was allemaal niet zeker of het wel doorging. Nadat ik in de zomervakantie vorig jaar een dossier van ongeveer 25 paginas in het Engels had ingevuld, kwam er iemand langs voor een interview. Corrie Immerzeel was dat. Ik was eerst best zenuwachtig, maar toch hoorde ik een week later dat ik deze juli naar Japan mocht gaan. Hoera!

Aan de slag bij de Albert Hein dan maar, want die reis is behoorlijk duur. Mijn ouders betalen de helft, dus 1750 Euro moest ik zelf verdienen. Opa en Oma gaven me ook 500 dus al met al heb ik het geld bij elkaar geschraapt.

De dag voor mijn laatste examen kreeg een bericht van mijn gastmoeder. Ze had gemaild. Mijn gastgezin is Meneer Hiroshi en Mevrouw Kazuko en Zus Karin Kosaka, te Osaka. Osaka! Om te beginnen is de lokatie geweldig. Het is niet in de drukke stad, maar die drukke stad is wel snel bereikbaar met de trein die 3 minuten verderop ligt. Ik zal verblijven in een mooi huis in een mooie buurt. Ook spreekt mijn gastgezin Engels. Mijn gastmoeder is heel erg aardig en stuurt me elke dag een email.

De andere Japan-gangers, die ik heb ontmoet zijn ook allemaal aardig. Een meisje (Zoë), zit 15 minuten met de fiets verderweg. Bij een familie waarvan mijn gastmoeder heel erg bevriend is.
Zeven juli zal ik er heen gaan, om 20:15 vertrekken we. Het enige wat ik nu kan doen is inkopen.
Ik heb er zin in!