donderdag 24 juli 2008

Tennoji

Vandaag gingen Zoë en ik naar Tennoji. Dat is 1 van de 24 wijken van Osaka-shi. In Tennoji liggen een groot tempel complex, een dierentuin en park, en een winkel district. Ook lagen er een paar tempels. Wij gingen eerst naar het tempel complex. Om daar te komen moesten we eerst met de gewone trein en daarna met de looplijn die langs heel Osaka komt. We konden in 1 keer naar Tennoji, maar we gingen het hele rondje af om Umeda en Osaka Kasteel te zien. Umeda staat vol met wolkenkrabbers en was heel mooi om te zien. Ook de glimp van het Osaka Kasteel was al goed. Ik hoop er snel heen te kunnen.

Toen we aankwamen gingen we via een grote straat naar het Tempel complex. Mijn camera was bevroren door het ijswater dat ik mee had genomen. Later kon ik weer foto's maken van het mooie zicht. De tempels worden nog steeds gebruikt door echte monniken. Ook de begraafplaatsen waren een plaatje, ze worden nog steeds gebruikt. Daarom was alles nog in hele goede staat en werd er overal gerestaureerd. De rust die er zou zijn was daarom ver te zoeken, maar de tempels waren heel mooi. De schilpadden vijver met (ja echt) schilpadden was heel leuk om te zien. Na alles zorgvuldig door hebben gelopen gingen we naar Tennoji Park & Zoo.

Eerst nog langs een andere tempel op de heen weg, waar een Boeddhabeeld staat gemaakt van... mensen as :S. Er was een enorm begraafplaats (of beter, gedenksteen plaats). Naast dit alles lag de Tennoji Park & Zoo. Voor 500Yen konden we er in. Het park was heel mooi, met de Hitachi Toren (soort Eiffel toren) en omsingeling van tropische zomer wolken liepen we door de tuinen en aten we lunch. Het enige was het mooie zicht onderbrak waren de zwervers... We gingen door naar de dierentuin waar we 2 uur rond gedwaald hebben. Het was niet echt boeiend, maar wel leuk om te zien. Het was al 4 uur, dus we gingen naar ons laatste halte, de ‘Seven slopes of Tennoji’.

Na een lange loop (voeten begonnen zeer te doen), zouden we moeten arriveren, maar de slopes waren nergens te vinden. Onderweg kwamen we een winkel district tegen, maar dat zat vol met ongure types. Op de plek van de slopes waren alleen maar achterbuurt huizen. En overal... zwervers :S. We gingen dus maar naar het station, dat we wel zagen, maar geen ingang van konden vinden. Na een half uur zoeken, vonden we de ingang verstopt onder het spoor viaduct. Ook hier allemaal zwervers in de rij voor eten. En wij zaten lekker veilig in de trein :P.

Thuis kwamen vriendinnen van Karin langs om te logeren. Ze hadden een Wii met Super Smash Brothers Brawl mee, een heel leuke game. We hebben wat lol gemaakt en gegamed. Toen watermeloen gegeten, en daarna ben ik gaan slapen, de morgen heb ik Tenjin Matsuri!!!

____
Link naar het album van Tennoji: